בית הספר

בית הספר

לימוד השחייהקטע מהביקור בבית הספר

 הבה וננסה לדמיין לנו מסע בזמן ,בארץ ישראל העתידית כפי שהינו רוצים ושואפים שתהיה ,כפי שאבותינו חלמו עליה שתהיה, ובתוך מכונת הזמן נבקש לראות את מודל התקשורת והעיתונות כפי שהיינו רוצים שיהיה.

הספר "לגור בארץ הקדושה" הקדים אותנו ונתן לנו תמונה עתידית על בתי הספר,כיצד היינו רוצים שיהיו.

הספר מספק לנו מסע בארץ ישראל העתידית ומתוכו אני מביא חלקים מפרק הביקור בבית הספר

_____________________________________________________________
...בסמוך לבית הספר ראינו אולם גדול "בית ספר לשחייה" היה רשום באותיות גדולות

על חזיתו.

לנוכח מבטינו המשתאים הסביר לירן "שבשנת 2XXX בתקופה של ארבעה חודשים, טבעו למוות עשרים אזרחים בישראל, בתוכם שבעה עשר ילדים. למעט שניים, כל האחרים לא ידעו לשחות ונכנסו לים או לבריכה ללא שום ידע בסיסי בשחייה.

בעבר הייתה מטרה למשרד החינוך, להפוך את שיעור השחייה לחובה לתלמידי ישראל כדי לספק להם מיומנות חיים חשובה. משום מה, התוכנית לא יצאה לפועל והתוצאה הייתה שנה קשה, שבה קיפחו את חייהם בטביעה שבעה עשר ילדים.

ראש הממשלה עוז כינס את הממשלה לדיון בנושא, וקיבל החלטה "אף ילד לא יסיים את בית הספר היסודי ללא ידע מושלם בשחייה". מדריכים חיצוניים יצאו לבדוק כל תלמיד ותלמידה ולאשר בתעודה שהם שולטים בכל רזי השחייה ויודעים להתגבר על כל בעיה

במהלכה. בתי הספר קיבלו תקציב מיוחד להקמת בריכות שחיה משותפות, להכשרתהתלמידים. במהלך השנה גם תלמידי הכיתות הגבוהות יותר, נדרשו לבצע אימוני שחייה כדי לוודא שהם שולטים היטב ברזי השחייה.

ההנחיה הייתה ברורה, במסגרת כישורי החיים שעל בית הספר להקנות לתלמידיו, עליו ללמדם לשחות. זאת כדי לשמור על חייהם בעת טיולים שנתיים, בתקופת הקיץ ובעת חופשתם השנתית.

"אין סיבה שילד יטבע בארץ ישראל, רק בגלל שלא היה תקציב ללמדו לשחות". פסק ראש הממשלה עוז

ההנחיה כללה לימוד חובה בשיעורי השחייהוזאת עבור כל תלמיד וללא הגבלה, עד שילמד לשחות היטב בכל הסגנונות, וידע גם להיחלץ ממערבולות וממצוקה אחרת במים.

לאחר מכן נידרשכל ילד,בכל סמסטר, לעבור מבחן שחייה כדי לשמור על מיומנותו עד לסיום לימודיו התיכוניים.גם שיעוריעזרה ראשונה ותרגולי החייאה נלמדו ותורגלו במסגרת זו, הילדים גם קיבלו שעורים תיאורטיים בהתנהגות גלי הים והזרמים תת - קרקעיים שבתוכו כדי שידעו ויבינו כיצד לא להיקלע למצוקה, ובמידה ויקלעו, ידעו כיצד לצאת ממנה בשלום.

שנתיים לאחר הכנסת חובת לימודי השחייה, הסתיימה השנה השלישית ללא אף מקרה טביעה של ילדים". סיים לירן את דבריו........

פוסט ב שיחות ואקטואליה

פורסם ב 19/10/2015 14:03:22
התגובות סגורות בפוסט זה